Journal over alkoholgæring

Denne journal undersøger alkoholgæring, hvor ethanol fremstilles ved gæring af glukose, og ethanolindholdet bestemmes ved en vejeanalyse.

Forsøget blev udført ved at opløse 25 g glukose i vand, tilsætte 10 g gær og lade blandingen gære i fem dage i en lukket kolbe med et gærrør. Under gæringen omdanner gæren glukose til ethanol og kuldioxid gennem en anaerob proces. Massemålet før og efter gæring gjorde det muligt at beregne, hvor meget CO₂ der var blevet dannet og dermed bestemme ethanolindholdet.

Resultaterne viste et massetab på 10,1 g CO₂, hvilket svarer til en dannet stofmængde på 0,23 mol CO₂. Da ethanol og CO₂ dannes i samme stofmængde, blev der også dannet 0,23 mol ethanol, svarende til en masse på 10,6 g og et volumen på 13,4 mL.


Forrige
Forrige

Journal over indgreb i en ligevægt